2008. február 20., szerda

Szocialista fart

Forrás: Szélsőközép

A Magyar Szocialista Párt elvileg egy demokratikus szervezet. Legalábbis névleg, papíron, meg Gyurcsány Ferenc szerint. A valóságban azonban erre láthattunk számos ellenpéldát. Engem először az ihletett meg, amikor Gyurcsány azzal zsarolta a pártját 2006-ban (vagy már 2007-ben?), hogy ha nem választják meg pártelnöknek legalább 70%-os arányban, akkor lemond a miniszterelnöki posztról, és csináljanak amit akarnak. Ez nagyon fair húzás a igazságbeszédek és a szabad, biztonságos Magyarország bajnokától, köszönjük.

Most viszont egy újabb kemény pofont kap szabadságérzetünk az MSZP részéről. Karsai József, az egyetlen MSZP képviselő, aki az egészségbiztosítási reform ellen szavazott, most a párt etikai bizottsága elé lett állítva. Az eljárás végén akár ki is léptethetik a frakcióból, de az biztos, hogy nem ússza meg pénzbírsággal. Hasonlóan jártak Jánosi György és Kiss Ferenc képviselők is, akik 2006-ban arra szavaztak a nyugdíjtörvények zárószavazásánál, hogy egy ellenzéki módosító indítványt is fogadjanak el. Ők megúszták egy sima pénzbírsággal.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy miközben a nagy totalitárius és autokrata Viktorral riogatnak, a Szocialista Párt szabályosan üldözi a párton belüli véleménykülönbséget.

És ezek után megkérdezném, hogy a mégis milyen etika az olyan, amely csak a vele megegyező álláspontot engedi felszólalni?

Nincsenek megjegyzések: