2008. február 1., péntek

Jövőre adócsökkentés!!!

Forrás: CNN

Most bizonyára sokan ugrálnak az örömtől, de azért ne siessük el. Az államkincstár a 2007-es év végén a tervezettnél kisebb hiánnyal zárt. Akármennyire is visítunk a közterhek megnövelése, és a megszorítások miatt, ez bizony azoknak volt köszönhető.

Mondjuk ha már itt tartunk, talán az autópályák felhúzásával is le kéne állni, és akkor (jé!) még jobban haladnánk az államadósságunk törlesztésében, de hát ha ezt tennénk, akkor a kormányközeli cégeknek nem lenne min megszedni magukat. Na, de erről egy későbbi bejegyzésben írok.

A legvalószínűbb, hogy 2009-ben az MSZP a választásokra készülve csökkenti az adót. Azért, hogy aztán 2010-ben a sok, csalódásukban Fideszhez pártolt ember inkább az MSZP-t ikszelje be. Hiába, egyszerűen kényszeres dolog ez a szavazatszerzés, még a legelszántabb pártnak is elszáll az agya, ha arra gondol, hogy "Mi van, ha nem nyerjük meg a választásokat?".

Szóval készüljünk arra, hogy a nagy nyögve összeszedett pénzeket szépen el fogják osztogatni, ahogy közeledünk a választás felé. Kóka majd megint sugárzó arccal bejelenti, hogy már nem dübörög, hanem egyenesen süvít a gazdaság, és ha leszünk olyan hülyék, hogy újra rájuk szavazzunk, akkor jön 2010 októberében megint, hogy: "Elkúrtuk!"

Nincsenek megjegyzések: