2008. február 1., péntek

The Hunter

Forrás: Origo

Budaházy György, és Toroczkai László hajtóvadászatot hirdettek. Na, azért nem kell megijedni, nem kutyás-puskás hajtóvadászatról van szó, hanem a korrupt politikusok, és hivatalnokok megtalálásáról, internetre kirakásáról és feljelentéséről. Mondataikban felcsendül továbbá a gyomromat görcsbe rántó "hazaáruló" kifejezés is, de ettől tekintsünk el.

Na nézzünk is bele, pontosan mit is akarnak:
Az általuk razziának nevezett akció Toroczkai szerint kiterjed mindazokra "a rendőrökre, pénzügyőrökre, titkos ügynökökre, APEH-dolgozókra, újságírókra, ügyészekre, bírókra, közhivatalnokokra", akik az adófizetők pénzéből kapják fizetésüket, és Toroczkaiék szerint visszaélnek hatalmukkal.

Azért finoman megkérdezném, az újságírók mióta kapnak közpénzt? Mellesleg szép és jó amit mond, csak erős a gyanúm, hogy ezek a hatalmukkal visszaélők valahogy mind baloldaliak lesznek majd... Legalábbis a nagy részük.

Erre a bejelentésre a következő reakciót emelném ki:
A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet elnöke, Dénes Balázs a bejelentéssel kapcsolatban úgy reagált: Magyarországon korrupcióval, illetve hivatali visszaéléssel kapcsolatban csak a rendőrségnek és az ügyészségnek van nyomozati jogköre. Hozzátette: ha valaki korrupciót, hivatali visszaélést észlelt, tegyen bejelentést a rendőrségen. A civileknek és a civilszervezeteknek ugyanis nincs nyomozati jogköre.

Igen, telitalálat, csakhogy a Társaság a Szabadságjogokért szervezet elnöke valamit elfelejt. Nevezetesen azt, hogy ebben az országban a rendőrség tekintélye és elismertsége a béka segge alatt van. Pontosan ez az egyik legfontosabb ismérve a mai szélsőjobbnak; a rendőrséget, mint rendfenntartó erőt, már nem tartja használhatónak, annyira, hogy már saját kezdeményezése is van e célra (Magyar Gárda).

Szóval abba tessék belegondolni, hogy mi van, ha ennek az ún. csőcseléknek az akciója sikerrel jár, és sok, valóban bűnös ember lepleződik így le?

Kinek a tekintélye és/vagy támogatottsága lesz akkor erősebb, a rendőrségé, vagy a Gárdáé?

Én a kormány helyében nagyon gyorsan megelőző csapást mérnék a korrupcióra, nehogy esetleg az általuk csürhének tartott erő esetleg elvégezze helyettük ezt a régóta esedékes piszkos munkát.

Viszont volt valami, amin az agyam szétolvadt:
Budaházy György, akit az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete alól a Fővárosi Bíróság szerdán nem jogerősen felmentett, a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "a jelenlegi köztársaság menthetetlen és reformálhatatlan", ezért más elméleti alapokon egy alternatív Magyarországot, Hunniát hoznak létre, amely nem jogutódja, hanem "független és szerves része" lesz a jelenlegi országnak.

Na ez a nemmindegy! Most ezek itt egy belső, autonóm, jobbos Magyarországot akarnak, vagy mégis mi a halált? Azért nem kéne eldobni az agyunkat mindenféle hülyeségnek, mert vannak gondolkodó emberek is, akiknek talán fel talál állni a szőr a hátán egy afféle jobbos szeparatizmus hallatán. Meg azért mégis kinek gondolják magukat, hogy csak így kijelentik: a köztársaság "megreformálhatatlan"?

Mindenesetre a kormány okosan teszi, ha felköti a gatyát (és itt nem a partizáninfós "Gumilövedéket a jobbos köcsögöknek" megoldásokra gondolok) mert az elkövetkezendő év politikai küzdelmei hogy úgy mondjam, nem kispályások lesznek.

Nincsenek megjegyzések: