2008. március 25., kedd

Keselyűk a tetem felett...

Nagyon furcsa időket élünk.

2006 szeptember 17. előtt a magyar állampolgárok közéleti hozzáállása a béka segge alatt volt. Aztán jött az "igazságbeszéd", és bumm, hirtelen csoda történt. Az emberek elkezdtek bamba szájtátás helyett véleményt formálni. Hogy milyen véleményt?

Vesszen a kormány, a Gyurcsányék talicskával hordják ki a pénzt, és minden, de minden az államosító komcsik miatt van. Borzalmas árulást követnek el azzal, hogy elvárják tőlünk, hogy fizessünk a dolgokért, amket igénybe veszünk! És itt az Új Messiás, a Táltos, a Viktor, ki aklába gyűjtve minket vezet a népjólét fényes kapujába.

És mi megyünk. Bégetve, mint a birkák.

Hogy is állunk most, mit fog hozni a jövő?

Az SZDSZ, mint párt, be fog fuccsolni. Nem csak az a baj, hogy már nem tudnak megbízható apparátust felvonultatni, amelynek tagjai képesek azt az egyszerű cselekvést végrehajtani, hogy csak akkor szavaznak, ha történetesen ott vannak, és joguk is van hozzá, hanem az is, hogy az egész párt bűzlik a korrupciótól, ráadásul még a liberalizmus fogalmát is elég elcseszetten értékelik.

Itt álljon belinkelve egy nagyon jó kis Tóta W. cikk a párt helyzetére, azt hiszem ő ezt nálam sokkal jobban összefoglalta: Libera nos!.

A fenti pártszerű képződmény mellett jelenjen meg annak ellentétpárja; a szélsőjobb, és persze azzal kézen fogva, a Jobbik. Ez utóbbi arról lett nevezetes, hogy eme gyönyörű köztársaság politikai palettájának egykori csúnya kis foltjánál, a MIÉP-nél is sikerült mélyebbre süllyednie. Az erőszakos megmozdulások támogatásán, és egy gyanús szervezet létrehozásán kívül még elég sárosak felbújtásban, és faji uszításban. Mindamellett, hogy bizony igazuk van abban a tényben, hogy a cigánybűnözés egy létező, és súlyos probléma, amelyet manapság, főleg félreértelmezett liberalizmusból, rosszul kezelnek.
A szélsőjobb jelenleg nem rendelkezik számottevő politikai hatalommal, viszont a jelenléte látványos és brutális, gyakran félelemkeltő, annyira, hogy egyes elemek a fasizmus erősödését érzik, és bármilyen meglepő, de a szélsőbalhoz fordulnak, mint a fasizmus antitéziséhez. Jövőbeni megerősödése nem kizárt, sőt, a 2010-es választásokhoz közel elég valószínű.

A szélsőbal, bár még a szélsőjobbnál is gyérebben támogatott, de létezik. A Munkáspárt továbbra is működő párt, bár lassan a tagjaival végez a természetes halál. Viszont van egy új hulláma az ifjú kommunistáknak és leninistáknak. A legolvasottabb gyűjtőhelyük a Partizáninfó, mely ott van a linkek között, és amely bemutatta, hogy lehet a Kurucinfó szinvonalánál mélyebbre is süllyedni. Az ő jövőbeni felemelkedésük lehetetlen, kizárólag más politikai pártokkal kötött szövetségen élősködve maradhatnak életben, ugyanis a kommunizmus, a mai magyar légkörben, önállóan és magára hagyva, bizony elvérzik.

És most nézzük, hogy állunk a kormánnyal. Az MSZP súlyos, de nem vitális vereséget szenvedett a népszavazással. Elsütött egy szép önkritikát, és most csikordul a fog, mert még nincs épkézláb terv a kiesett pénzösszegek visszapótlására. Mivel a gazdasági reformok hatását nem érezni (hacsak a folyamatosan emelkedő árak, és a forint gyengülése annak nem számít) ezért nem hiszem, hogy esély van arra, hogy ez a kormány kivezessen minket a gazdasági válságból 2010-re, vagy csak elég pénzt teremtsen a reformok véghezviteléhez. Így, pluszban a Zuschlag bortánytól meggyengítve nagyon valószínű, hogy az MSZP vissza fog esni egy 10-20 százalékos támogatottságú kis párttá, amelynek a helyét nem tudni, hogy ki vagy mi veszi át.

A következő, leglényegesebb szereplővel, azaz a Fidesszel meg egy külön bejegyzésben fogok foglalkozni napokon belül.

Nincsenek megjegyzések: