2008. április 1., kedd

Gyurcsánytalanítás

Forrás: Index.

A koalító azóta a bizonyos beszéd óta válságban. Bizony, egyre nő a feszültség és a kormányzásképtelenség. A kispárt, és a mégkisebbpárt egymásnak esik, és mi meg naivan reméljük, hogy reform lesz belőle. Mintegy újrajátsszák Medgyessy megbuktatását, csak most a tét nagyobb. Az alá, ami most folyik, simán be lehetne játszani egy Benny Hill kabaré alaptémáját.

A bal oldal a saját tökét harapdálja. A "tök" meg dacolva a fizika törvényeivel, visszaharap. A nagy ugrik a kicsit miatt. Szánalmas.

Azonban találtam a cikkben egyetlen mondatot, amin kicsit megdöbbentem, ugyanakkor kellemesen csalódtam.

"Egyelőre kitartanak Gyurcsány mellett, de a kormányfő már jelezte, ha a személye a megegyezés akadálya, akkor kész félreállni."

Igen, ha ez megtörténne, akkor talán megszabadulnánk attól a kereszttől, amit Őszöd óta hordozunk. Talán egyszerre le tudják nyugtatni a jobboldalt, és elindítani a reformokat, amelyről van egy állítólag sokkal elfogadhatóbb, új tervezete az MSZP-nek. Személy szerint kíváncsi vagyok rá, hogy mit tartalmazhat.

Akármi is fog történni, ha Gyurcsány Ferenc belátja, hogy jelenléte már akadálya a fejlődésnek, és félreáll, akkor minden tiszteletem az övé.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valószínűleg nagyon naiv elképzelés, de remélem, az SZDSZ -- dacára a nyilvánvaló kezdeti nehézségeknek -- egyedül is megállja majd a helyét, és a szocikkal való évtizedes közösködés igáját ledobva, elindul egy igazi, szerethető, liberális párt felé válás rögös útján. (És olyanokkal nem vitatkozom, akiknél a "liberális" egyenértékű a "mocskos zsidó" kategóriával.)

stark írta...

Na igen, a magyar közéletre tényleg ráfér egy igazi liberális párt, nem pedig (ahogy Tóta is fogalmazott) "Az Idegen Szép" kategóriát favorizáló, érdekes felfogású, szakértelemmel nem rendelkező neolib "értelmiség", amely mostanség képviselteti magát...

Névtelen írta...

Ja, az a Tóta W. cikk nagyon jó volt, csak kár, h nekünk nincs egy Pim Fortuyn-unk.

stark írta...

Viszont van egy Szeteynk... Igaz, ő nem egy ugyanolyan kaliberű politikus, de van közös vonásuk...

Elhangzott egy homoszexuális poén, elnézést kérek, de nem bírtam benntartani...

Névtelen írta...

Majd Szetey-t is lelövi egy elkötelezett állatvédő?

stark írta...

Hát, a viccet félretéve, Szetey nem hiszem, hogy olyan mélységű és olyan szinten újító politikai kalandozásba kezdene, amelynek végén akárki is le akarná lőni...

Névtelen írta...

Két link:

http://index.hu/politika/belfold/horn080410/

Ez a Horn Gábor-interjú, helyenként meglepően jó mondatokkal, bár nem értek mindig egyet, de érdekes.

http://index.hu/politika/belfold/kover3166/

Ez pedig Kövér László szokásos rohadtlibcsizsidózása.

stark írta...

Ejha, ez a kövéres nagyon súlyos...

Na, majd reagálok is rá, ha lesz rá időm...